- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан кренуо из пете брзине па „допузао“ до победе – и остао без још једног играча

© Фото : АБА лига / Партизан/ Драгана СтјепановићКевин Пантер
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана савладали су СЦ Дерби у 11. колу АБА лиге резултатом 99:76, али је лош утисак за црно-беле чињеница да је продужена листа повређених играча.
После Алексе Аврамовића, Уроша Трифуновића и Френка Каминског, на боловање ће извесно и Огњен Јарамаз који је уз помоћ чланова стручног штаба у једном моменту морао да напусти терен после пада на паркет.
Тренер Обрадовић је после утакмице рекао да је Јарамаз искренуо зглоб и да ће се знати у наредним данима његово здравствено стање.
Партизан је упркос томе успео да оствари сигурну победу, а заслуге за то иду игри у првом полувремену.
Црно-бели су фуриозно отворили утакмицу, серијом од 12:0, а на крају прве деонице водили су са 31:13.
Стигао је Партизан у другој четвртини на ивицу 30 поена предности, али је на одмор отишао са „свега“ 21 поеном више од гостију.
Трећу деоницу је отворила серија екипе СЦ Дерби који се вратио на заостатак од 12 поена, што је навело тренера Жељка Обрадовића да реагује тајм-аутом и раздрма своје изабранике који су деловали успавано после полувремена.
Црногорска екипа је на улазу у финални квартал спустила разлику на једноцифрени број, али је то било све од њих, Партизан је подигао ритам и забележио осму победу у сезони чиме је стигао на деобу трећег места на табели са тимовима Будућности и Цедевита Олимпије.
Најефикаснији у Партизану био је Зек Ледеј са 19 поена, поен мање за свега 12 минута на терену уписао је Ален Смаилагић, Бруно Кабокло је додао 13, а Балша Копривица 11.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала