- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Орбан води тајне преговоре о Украјини

© AP Photo / Fermin RodriguezМађарски премијер Виктор Орбан на самиту Европске политичке заједнице Гранади
Мађарски премијер Виктор Орбан на самиту Европске политичке заједнице Гранади - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Савезници мађарског премијера Виктора Орбана планирају да обаве тајне преговоре са члановима америчке Републиканске странке како би спречили издвајање нове помоћи Украјини, пише Гардијан, позивајући се на неименоване изворе.
„Савезници мађарског премијера Виктора Орбана састаће се у Вашингтону са републиканцима иза затворених врата како би окончали издвајање америчке војне подршке Украјини“, наводи се у тексту.
Неки републикански чланови Конгреса позвани су да учествују у преговорима иза затворених врата, рекао је републикански извор.
"Орбан је уверен да помоћ Украјини у Конгресу неће проћи и покушава да блокира помоћ из ЕУ", рекао је листу дипломатски извор близак мађарској амбасади.
Због неизвесности по овом питању, амерички председник Џозеф Бајден је изашао са специјалним обраћањем. Он је позвао Конгрес да хитно одобри захтев за финансирање Кијева. Према речима председника, републиканци „пуцају Украјини у колено“, повезујући издвајање нових средстава са реализацијом својих бескомпромисних захтева за гранично-миграционе реформе.
Бајден је јесенас тражио од Конгреса око 106 милијарди долара за помоћ Украјини и Израелу, као и за акције у азијско-пацифичком региону, али није добио подршку у Конгресу.
Руска војска - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Конгрес САД неће разматрати захтев о помоћи Кијеву, упркос посети Зеленског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала