Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић са Лајчаком о формирању ЗСО, несталима и деескалацији

© Фото : снимак са екрана/ИксДиректор канцеларије за КиМ Петар Петковић и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић и специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић састао се данас у Бриселу са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, а како је саопштио, са њим је разговарао о свим до сада постигнутим споразумима са посебним акцентом на формирање ЗСО, али и преко потребној деескалацији.
Петковић је у објави на друштвеној мрежи Икс истакао да се разговарало о изради нацрта статута ЗСО, као и о питању несталих.
"У разговорима о формирању ЗСО и изради Нацрта Статута ЗСО, као и питању несталих и другим важним темама учествовали су и наши експерти као део делегације Београда. Као и увек, у Брисел смо дошли одлично припремљени", навео је Петковић.
Лајчак: Са Петковићем о европском нацрту статута ЗСО и нормализацији односа
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је вечерас да је са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем у Бриселу разговарао о европском нацрту статута Заједнице српских општина и наредним корацима када је реч о спровођењу Споразума на путу ка нормализацији односа.
"Са главним српским преговарачем Петром Петковићем разговарао сам о европском нацрту статута Заједнице општина са српском већином, наредним корацима у спровођењу Споразума на путу ка нормализацији и обавезама које чекају", написао је Лајчак на друштвеној мрежи Икс.
Додао је да ће разговоре са представницима Приштине одржати касније ове недеље.
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
 - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
СРБИЈА
Лајчак најавио одвојене разговоре са главним преговарачима Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала