- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турска развејала сумње у вези могуће примене руских система С-400

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни систем С-400
Противваздушни систем С-400 - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Противваздухопловни ракетни системи С-400, купљени од Русије, остају у саставу наоружања турске војске и биће употребљени уколико то некад буде потребно, изјавио је министар националне одбране те земље Јашар Гулер.
„С-400 је одбрамбено оружје. Ако нас нападну, зар нећемо искористити то оружје као одговор? Наша војска на професионалном нивоу зна шта и како да ради. Када дође до ситуације која захтева употребу одбрамбеног наоружања, тада ће људи који имају питања у вези тог наоружања видети како ће се користити С-400 или други наши системи ПВО“, рекао је Гулер, коментаришући дискусије на друштвеним мрежама о томе колико је вероватно да би Турска употребила С-400.
Подсећамо, Турска је купила од Русије четири дивизије система ПВО С-400 у вредности од 2,5 милијарде долара. У октобру 2019. године руска компанија „Рособоронекспорт“ саопштила је да је уговор о испоруци система реализован. У том тренутку република није имала у наоружању системе заштите од ваздушних претњи који су били на нивоу С-400.
Раније је Анкара саопштила да је Турска купила С-400 од Русије након што су САД одбиле да продају своје системе „патриот“.
Два немачка борбена авиона „Јурофајтер тајфун“  - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СВЕТ
„Сетите се С-400“: Ердоган упозорава Запад да има коме да се обрати ако не добије „јурофајтере“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала