- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Теодосић и Топић као под индигом, али је Звездино искуство надјачало Мегину младост

© Фото : АБА лига / Мега / Душан МиленковићМилош Теодосић и Никола Топић
Милош Теодосић и Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде савладали су Мегу са 98:88 у 11. колу АБА лиге, а меч је обележио сјајан дуел двојице плејмејкера из различитих генерација, Милоша Теодосића са једне и Николе Топића са друге стране.
Топић, играч Црвене звезде на позајмици у Меги, поново је одиграо сјајну утакмицу и матичном клубу је убацио 21 поен уз по пет скокова и асистенција.
Невероватно, али истоветан учинак имао је Милош Теодосић, док је најефикаснији у редовима Звезде био Немања Недовић са 23 поена, уз по шест скокова и асистенција.
"Црвено-бели" су први на табели са 10 победа и једним поразом, док је Мега шеста са пет тријумфа и шест неуспеха.
Црвена звезда ће у наредном колу играти у Подгорици са екипом Студентског центра, док ће Мега гостовати Сплиту.
Мега је боље ушла у вечерашњи меч и у петом минуту је повела 17:10. Кошаркаши Меге су одржавали предност у наставку утакмице, а прву четвртину добили су резултатом 27:22.
Црвена звезда је серијом 9:0 на почетку друге деонице стигла до преокрета и вођства од 31:27. Мега је потом успела да изједначи на 31:31. "Црвено-бели" су заиграли ангажованије у финишу друге четвртине, а прво полувреме је завршено вођство шампиона Србије резултатом 48:40.
Кошаркаши Црвене звезде су у већем делу треће четвртине одржавали вођство, али је Мега у финишу овог дела меча успела да стигне до преокрета и повела са 67:66. Домаћи кошаркаши су у последњу четвртину ушли са вођством од 70:68.
На почетку последње четвртине играло се поен за поен, а Мега је у 35. минуту повела 83:80. Екипе су се потом смењивале у вођству, а Звезда је на два минута пре краја меча повела 87:85. Мега је потом направила неколико грешака, а Звезда је поенима Луке Митровића и Милоша Теодосића стигла до предности од 92:85. "Црвено-бели" су потом сачували предност и на крају су стигли до заслужене победе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала