- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички Конгрес одбио да одобри помоћ Украјини без јасне стратегије

© AP Photo / Mark SchiefelbeinПредседник Украјине Владимир Зеленски у америчком Конгресу
Председник Украјине Владимир Зеленски у америчком Конгресу - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Амерички конгресмени чекају јасну стратегију за одобравање помоћи Украјини, за сада су одговори недовољни, изјавио је председавајући Представничког дома америчког Конгреса Мајк Џонсон после састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским.
„Потребна нам је јасна стратегија која ће омогућити Украјини да победи, а до сада су одговори били недовољни – нису нам дали јасноћу и детаље које смо изнова и изнова тражили. Нису нам дали јасну стратегију и нема надзора (над расподелом средстава). Нису објаснили шта је крајњи циљ“, рекао је Џонсон током обраћања новинарима.
Сенатор из државе Мисури Ерик Шмит, рекао је да украјински лидер Владимир Зеленски није рекао ништа ново на састанку са сенаторима и председавајућим Представничког дома Конгреса Сједињених Америчких Држава.
„То су све исте старе ствари. Ту нема ничег новог“, наводи Шмитову изјаву „Њујорк тајмс“.
Након састанка са Зеленским, сенатор је такође истакао да уместо разговора са америчким председником Џозефом Бајденом о безбедности својих граница, сенатори су принуђени да са украјинским председником дискутују о границама Украјине.
Он је додао да демократе нису заинтересоване да разговарају о безбедности америчких граница што је револтирајуће.
Посета Зеленског главном граду САД уследила је након што су републиканци у Сенату блокирали разматрање захтева Беле куће за издвајање средстава за Украјину, Израел и друге потребе. Представнички дом такође не жури да одобри одговарајући документ. Републиканци траже промене у приступима безбедности граница, док је Бела кућа упозорила да је остало још неколико недеља, после којих ће могућности помоћи Украјини бити исцрпљене, а нема гаранција за даљу подршку.
Раније је координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби изјавио да Сједињене Америчке Државе имају толико новца да могу Украјини да помажу још само пар недеља и два пакета војне помоћи до краја године. Новца више нема, закључио је он.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала