- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: Зеленски дојадио европским земљама

© AP Photo / Andrew HarnikПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Зеленски је свима дојадио, а европски лидери попут мађарског премијера Виктора Орбана чак убеђују САД да не помажу Украјини, сматра бугарски новинар Валентин Кардамски.
Новинар је скренуо пажњу на чињеницу да Сједињене Америчке Државе заправо захваљујући сукобу у Украјини подржавају своју економију, а Кијев ће затим морати да врати новац који је узео од Вашингтона.
„Све се може променити (и председнички избори у Украјини ће бити) када то нареди Велики брат. Ипак су Сједињене Америчке Државе оне које су дале Украјини највише новца, од чега је више од 80 одсто, како се испоставило, остало тамо, у САД, за производњу оружја. Ово је пре неколико дана изјавио државни секретар Ентони Блинкен. И то је, према његовим речима, умногоме допринело расту америчке економије. Врло интересантно! Помажу својој економији дајући новац Украјини, а Украјина ће га онда вратити!“, објаснио је он за телевизију „Евроком“.
„Али сада ће Зеленски морати да чује да треба да одржи ове изборе како би му они (Сједињене Америчке Државе) могли доделити тај новац“, додао је он.
Кардамски сматра да су европске земље уморне од Украјине. Он је подсетио на најновије изјаве премијера Италије и планове премијера Мађарске.
„Видите, Зеленски је свима страшно дојадио. Када су руски пранкери контактирали (Ђорђу) Мелони, представљајући се као лидер једне афричке земље, она је искрено рекла да је већ уморна – и мислим да нема потребе да се то крије“, приметио је новинар.
Према његовим речима, Зеленски је срамна тема за већину логично мислећих људи.
„Да подсетим и да је Орбан намеравао да пошаље своје људе у Вашингтон да убеде конгресмене из Републиканске партије да не помажу Украјини, ни финансијски ни оружјем. То је све из простог разлога што Украјина као Дамоклов мач виси над многим земљама“, закључио је он.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
Специјална операција у Украјини
Бугарски новинар: Сви схватају да је сукоб већ окончан, Зеленском ће убрзо доћи крај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала