- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Француски политичар: Зеленског ће у Давосу приморати да седне за преговарачки сто

© AP Photo / Markus SchreiberСветски економски форум у Давосу
Светски економски форум у Давосу - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
„Власници“ Владимира Зеленског ће га приморати да преговара о мировном плану у јануару 2024. године у Давосу, написао је лидер француске партије „Патриоти“ Флориан Филипо на друштвеним мрежама.

„Тешки дани долазе за Зеленског: његови господари у Давосу ће му показати где му је место! Управо ће тамо на годишњој седници Светског економског форума у Давосу у јануару 2024. године, Зеленски бити приморан да преговара о мировном плану“, нагласио је политичар.

Овако је француски политичар прокоментарисао саопштење швајцарских медија о томе да је Зеленски током посете Аргентини „неочекивано“ најавио нови састанак у Давосу о разматрању „мировног плана“. Портпарол Министарства иностраних послова Швајцарске Никола Бидо је потврдио да ће следећи састанак саветника за националну безбедност о украјинској мировној формули бити у Давосу 14. јануара 2024. године пред почетак Светског економског форума.
Филипо сматра да „власници бацају своју марионету“ због неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине, јер су схватили да је „пропао посао“.
„Олигархија негује, користи, а затим баца! Зеленски то зна из сопственог искуства!“, додао је политичар и позвао да прекину са финансирањем.
„Формула мира“ коју је разрадио и промовисао Кијев захтева обнову територијалног интегритета Украјине, осигурање евроатлантских гаранција безбедности и стварање специјалног трибунала за истрагу „ратних злочина“ који се приписују Русији. У Москви сматрају да је кијевска формула потпуно отргнута од реалности.
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
РУСИЈА
Руска тајна служба: Запад спрема замену за Зеленског
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала