- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јунајтед није за Лигу шампиона, ни за Лигу Европе – Ди Марија погодио из корнера /видео/

© AP Photo / Dave ThompsonМанчестер јунајтед
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Манчестер јунајтед је поразом од Бајерна на Олд Трафорду 0:1 (0:0) завршио европску причу, баш као и Севиља, чије боје бране двојица Срба Немања Гудељ и Марко Дмитровић. Изгубили су од Ланса у последњем колу групне фазе Лиге шампиона резултатом 2:1, и завршили су европску одисеју. Ангело Фулгини је голом у 96. минуту донео тријумф Французима.
Свашта се издешавало у Лансу у дуелу Групе Б, из које је Арсенал прошао као првопласирани тим, док је ПСВ завршио на другој позицији, а трећи је Ланс.
Управо су ПСВ и Арсенал ремизирали у Ајндховену – 1:1, док је Севиља пала у Француској, и то голом у 96. минуту, када је Фулгини матирао бившег репрезентативца Србије Марка Дмитровића.
Ланс је дошао до предности преко Франковског у 63. минуту. да би Серхио Рамос „поништио“ ту предност, такође из пенала и то из другог покушаја. Први пут је бивши штопер Реала био непрецизан, али како је голман домаћих изашао с линије пре ударца, тако је пенал поновљен.
Рамос је овога пута извео „паненку“ и Севиља је стигла до изједначења. Ни бод Андалужанима не би био довољан за пласман у Лигу Европе, такмичење чији су апсолутни владари, освојили су трофеј прошле године у Будимпешти. Рамос је имао шансу за три бода у самом финишу, промашио је зицер у 94. минуту, да би на крају стигла казна за промашај, након што је Фулгини у 96. минуту матирао Дмитровића за коначних 2:1.
Гудељ и Дмитровић су се тако опростили од Европе, док ће Ланс склизнути из Лиге шампиона у Лигу Европе.
Када су у питању дешавања на Олд Трафорду, Јунајтед је био приморан да јури тријумф и да се нада повољном исходу на Паркен стадиону, где су се састали Копенхаген и Галатасарај. Али, ништа од тога се није догодило.
Прво, чета Ерика Тен Хага није успела да освоји ни бод у двобоју са Бајерн Минхеном, који је и 40. узастопну утакмицу у групној фази Лиге шампиона остао непоражен, а друго, Копенхаген је успео да победи Галатасарај поготком Лерагера у 58. минуту, и тиме испише историју и пласира се у осмину финала Лиге шампиона.
Гол одлуке у Енглеској, постигао је Кингсли Коман на асистенцију Харија Кејна у 71. минуту. Ни бод Јунајтеду не би помогао, чак ни за пласман у Лигу Европе, јер је трећепласирани тим Групе А Галатасарај, који има пет бодова. Јунајтед је из шест утакмица успео да освоји мизерна четири бода уз гол-разлику 4:15, што је било довољно за последње место. Бајерн је први са 16 бодова, други Копенхаген са осам.
Утакмицама које су одигране у уторак, спуштена је завеса на прве четири групе Лиге шампина, од А до Д. Вече је обележио погодак Анхела ди Марије, који је директно из корнера погодио мрежу Салцбурга, а на крају су Португалци славили резултатом 3:1 у Аустрији, те ће наставити такмичење у Лиги Европе.
Реал Сосиједад је први у групи Д, други је Интер, док је Салцбург у чијим редовима против Бенфике су наступили Страхиња Павловић и Петар Ратков завршио учешће у Европи.
ИЗ групе Ц, прошли су Реал и Наполи. Мадриђани су маршом кроз Берлин и то после преокрета 2:3 (1:0) задржали максималан учинак 6/6 и 18 бодова, док је Наполи тријумфом против Браге у Напуљу 2:0 (2:0) учврстио другу позицију са 10 бодова, док је Брага трећа се четири, Унио Берлин има два бода.
Група А
Копенхаген – Галатасарај 1:0 (0:0)
Манчестер јунајтед – Бајерн 0:1 (0:0)
Standings provided by Sofascore
Група Б
Ланс – Севиља 2:1 (0:0)
ПСВ – Арсенал 1:1 (0:1)
Standings provided by Sofascore
Група Ц
Унион Берлин – Реал Мадрид 2:3 (1:0)
Наполи – Брага 2:0 (2:0)
Standings provided by Sofascore
Група Д
Интер – Реал Сосиједад 0:0
Салцбург – Бенфика 1:3 (0:2)
Standings provided by Sofascore
Барселона Гирона - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
СПОРТ
Какав то нови ветар дува у Каталонији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала