- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мотика је коначно нашао плодно тле /видео/

© Фото : Црвена звезда ФКНемања Мотика
Немања Мотика - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
На 16 утакмица у Црвеној звезди, у коју је стигао у енормно скупом трансферу уписао је само по гол и асистенцију, а на истом броју мечева у Олимпији пет пута је затресао мрежу и двапут додао саиграчима. Да, ради се о Немањи Мотики.
Мотика, српски син рођен у Немачкој, у фебруару 2022. године постао је члан Црвене звезде у трансферу вредном 2,5 милиона евра.
И ништа није показао.
Нити је Мотика добио праву прилику, нити је време проведено на терену успео да искористи, а после годину дана таворења отишао је позајмицу у аустријски Луштенау.
Враћен је у Звезду после пола сезоне и потом је без динара пуштен у љубљанску Олимпију, што је значило минус београдског клуба од 2,5 милиона евра за трансфер, најмање, пошто нису познати детаљи о његовој плати.
Млади крилни нападач је успео да се адаптира у новом клубу и одиграо је досад 28 мечева у четири такмичења.
Али, у домаћем првенству нашао се на 16 утакмица у саставу, постигао је пет голова и уписао две асистенције, а променио је две позиције – наступао је и као лево и као десно крило.
Последњи у низу голова обишао је Европу, све је Мотика сам урадио, стуштио се ка голу после контранапада и матирао голмана Копера прецизним ударцем са двадесетак мтара удаљености.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала