- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Пленковић сменио министра привреде

Пратите нас
Хрватски премијер Андреј Пленковић сменио је данас министра привреде Давора Филиповића, након што је министров специјални саветник локалној телевизији Мрежи тв. нудио закуп огласног простора од већег броја државних фирми и институција у замену за новац.
Транскрипт разговора специјалног саветника Јурице Ловринчевића са новинаром Мреже ТВ објавио је у најновијем броју хрватски недељник Национал у најновијем броју.
Уред за борбу против корупције и криминала (Ускок) саопштио је да спроводи истрагу.
"Поводом бројних новинских упита везаних за поступање на темељу текста објављеног у данашњем Националу, у којем су изнесене сумње на почињење коруптивних кривичних дела, потврђујемо спровођење извида у предметном случају", саопштено је из Ускока.
Навели су да ће након прибављења потребних података и разматрања свих релевантних околности, правовремено обавестити јавност о даљњем поступању.
Сменом Филиповића и Ловринчевић престаје да буде посебни саветник министра привреде.
Ловринчевић је након објаве транскрипта негирао да је рекетирао Мрежу тв.. "Никада – баш никада – тоеком своје каријере нисам узео нити имао потребу тражити или узети провизију, мито, “коверту”, “кицкбацк” или како год то желели назвати. Ко год тврди супротно – лаже", написао је раније данас Ловринчевић на Линкедину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала