- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Роберт Кенеди Млађи: Нико више не скрива коме је потребан украјински сукоб

© AP Photo / Rich PedroncelliРоберт Ф. Кенеди Млађи
Роберт Ф. Кенеди Млађи - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Нико више не покушава да прикрије ко су стране које су заинтересоване за сукоб у Украјини, изјавио је независни кандидат за америчког председника Роберт Кенеди Млађи, коментаришући посету украјинског председниког Владимира Зеленског Вашингтону.
Политичар је на свом налогу на друштвеној мрежи Икс објавио снимак са налога Зеленског на коме је украјински председник окружен представницима америчке одбрамбене индустрије.
Роберт Кенеди Млађи је оценио да се током своје посете Сједињеним Америчким Државама Зеленски „буквално срео са извршиоцима одбрамбених задатака Пентагона“.
„Превара се спроводи директно пред нашим очима. Нико не покушава да сакрије ко су стварно заинтересоване стране у рату у Украјини“, критички је прокоментарисао кандидат за председника САД.
Он се такође запитао да ли би САД „послале (бившег премијера Велике Британије) Бориса Џонсона да поремети прелиминарни мировни споразум“ Кијева и Москве у априлу 2022. године да се у Украјини стварно води одбрамбени рат.
Истовремено, Кенеди Млађи није појаснио шта конкретно под тим има у виду.
Раније је шеф фракције странке „Слуга народа“ у Врховној ради Давид Арахамија изјавио да је у пролеће 2022. године тадашњи британски премијер Борис Џонсон одвратио Кијев да заврши сукоб у Украјини, позивајући га да ништа не потписује са Русијом.
Руско-украјински преговори вођени су у Истанбулу током пролећа 2022. године, а Арахамија је био један од чланова украјинске делегације.
Посета Зеленског главном граду САД уследила је након што су републиканци у Сенату блокирали разматрање захтева Беле куће за издвајање средстава за Украјину, Израел и друге потребе. Представнички дом такође не жури да одобри одговарајући документ. Републиканци траже промене у приступима безбедности граница, док је Бела кућа упозорила да је остало још неколико недеља, после којих ће могућности помоћи Украјини бити исцрпљене, а нема гаранција за даљу подршку.
Раније је координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби изјавио да Сједињене Америчке Државе имају толико новца да могу Украјини да помажу још само пар недеља и два пакета војне помоћи до краја године. Новца више нема, закључио је он.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала