- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија у УН: Испоруке западног наоружања Кијеву немају значајан утицај на бојном пољу

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирања ракета на објекте војне управе Украјине
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Испоруке западног наоружања Украјини немају значајан утицај на бојном пољу и само одлажу колапс кијевских власти, изјавио је заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.

„Украјински режим, као наркоман који умире, данас преживљава искључиво захваљујући западним милостињама, које се у великој мери разграбе, као и на испорукама западног оружја, које немају значајан утицај на бојном пољу. Кадрови западне технике су преплавили Интернет. Ове испоруке само одлажу неизбежни крах криминалне, антинародне, кијевске власти, која је потпуно корумпирана“, рекао је он на седници Савета безбедности УН.

Руски дипломата је навео да тренутно није главни проблем кијевских власти што им недостаје муниције, већ у томе што преварени Украјинци све више не желе да ратују.
„Желим да вас подсетим да без обзира на то колико оружја је украјински диктатор измолио током своје циркуске представе са испруженом руком у САД, руска војска ће или све самлети на бојном пољу или ће једноставно бити бачено. То признају и водећи западни војни експерти. И то никако неће утицати на остваривање циљева наше специјалне војне операције која је започета како би спасила животе становника ЛНР и ДНР и како би извршила демилитаризацију и денацификацију Украјине“, нагласио је Пољански.
Дипломата је подвукао, ако Запад заиста хоће да помогне Украјини он би онда требало да је „ослободи од антинародног режима који контролишу западне земље, а који је спреман да због својих интереса жртвује читав народ“.
Западни медији и експерти све чешће бележе умор Запада од конфликта у Украјини. Противречности између Кијева и партнера само су се погоршале због неуспеха контраофанзиве коју је Кијев објавио. Покушавајући да оправдају неуспех у зони ратних дејстава, украјинске власти су више пута оптуживале НАТО да им недовољно испоручује наоружања, на шта су званичници Алијансе изјавили да је Кијеву предато све што му је потребно.
Боевая стрельба экипажей модернизированного танка Т-62 на полигоне в Запорожской области  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
РУСИЈА
Америка ће напустити Украјину, пошто ће режим у Кијеву ускоро пасти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала