- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Награда је морала да оде у руке које нису Новакове – Синер прекинуо традицију Федерера и Надала

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Од почетка каријере па све до данас Новак Ђоковић никада није добио награду за омиљеног играча коју додељује Асоцијација тениских професионалаца (АТП). Чак и после краја каријере Роџера Федерера и при одсуству Рафаела Надала АТП Новак није изабран већ је на том месту Јаник Синер.
За пуне две деценије професионалне каријере Новак Ђоковић успео је да освоји 24 Гренд слем титуле, обори невероватан број рекорда и постане најбољи у историји тениса, али и даље не може до награде за омиљеног играча.
АТП сваке године додељује ову награду према гласовима навијача, мада већ годинама се говори о томе да је реч о могућној превари јер је исту награду 17 пута заредом добијао Роџер Федерер.
Прошле године низ Швајцарца прекинуо је Рафаел Надал, а с обзиром да „Бик са Мајорке“ ове године није био на терену осим на Аустралијан опену, награда је отишла у руке младом Јанику Синеру.
Италијански тенисер имао је сјајну сезону, мада је највеће симпатије прикупио у другом делу године. Најпре је освојио мастерс у Канади, победио је Карлоса Алкараса у Пекингу, а онда је стигао и до финала на завршном мастерсу где га је савладао Новак Шоковић.
Највише је фасцинирао на Дејвис купу јер је Италију одвео до титуле и до после победе над Србијом у полуфиналу.
Годину је завршио као четврти на свету, са 64 победе и 15 пораза, али и са великим симпатијама публике због чега је заслужено освојио награду.
Међутим, остаје питање да ли ће Новак икада стићи до ове награде јер је врло добро познато колико има велику армију фанова и готово је невероватно да до сада није изгласан.
Осим награде за омиљеног играча талентовани Јаник новинован је и у категоријама за тенисера који је највише напредовао, као и за награду „Стефан Едберг“ која се додељује играчу који је показао највише фер-плеја.
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
СПОРТ
Како је Новак променио тенис – „Погледајте Медведева, Синера, Алкараса“
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
СПОРТ
Није га волео, сада му се диви: Новак је натчовек – ванземаљац са друге планете!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала