- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Готово је, али је време за Звездину децу – и то од почетка!

© Фото : ФК Црвена звездаЈован Мијатовић
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Са превеликим очекивањима кренуо је најскупљи тим у историји Црвене звезде у европску авантуру, која се завршила сударом с реалношћу, бродолом и испадањем из Лиге шампиона и без шанси за Лигу Европе. У последњем колу групне фазе ЛШ стиже Манчестер сити (од 18.45) и то би могла да буде идеална прилика да Барак Бахар шансу пружи Звездиној деци.
Промашила је Црвена звезда с појачањима, то се пре свега односи на Шерифа Ендиајеа који је испаљивао ћорке, онда када се очекивало да погоди мету и да оправда очекивања свих у Љутице Богдана, као и армије навијача.
Посебно боле они трагикомични промашаји у уводних пет минута сусрета у Берну, што је резултирало с два примљена гола од Јанг Бојса и губитком шансе да црвено-бели презиме у Европи, односно да се из Лиге шампиона преселе у ранг испод, а то је Лига Европе. Касно је сада за жаљење и кукање, мора се даље, а пред вратима је актуелни првак Старог континента – Манчестер сити.
Најлепше је остало за крај. И док су „грађани“ сигурни путници с максималним учинком у првих пет кола групне фазе ЛШ, Звезда ће играти за част, за образ, а Израелац Барак Бахар који се није прославио, штавише разочарао је резултатима, имаће идеалну прилику да за крај укаже поверење Звездиној деци и то од самог почетка.
Јасно је да ће међу стативама бити Омри Глазер, док ће по свој прилици крај десне аут линије, са задацима винг-бека битисати Коста Недељковић, будућност Звезде на ког су се већ опасно намерачили Руси.
У срцу одбране биће капитен Александар Драговић и Урош Спајић, лево Александар Родић, мада треба оставити простора да трећи у задњој линији буде Насер Ђига.
Срђан Мијаиловић и скупо плаћени Корејац Хванг Ин Бом биће у средини, као и Марко Стаменић.
Место на левом крилу резервисано је за још једно дете Звезде Владимира Лучића, док ће преко пута бити брзоноги Осман Букари.
Када је у питању оштрица напада, иако је до сада Шериф, који се испромашивао за све паре на европској позорници и у Суперлиги, добијао предност у односу на Јована Мијатовића, сада би требало очекивати промењене улоге.
Управо је Мијатовић био херој победе Звезде у минулом колу против Младости. Ушао је уместо Букарија на полувремену, а до краја меча успео је да постигне водећи гол за 2:1, на крају и да асистира Корејцу Хвангу у судијској надокнади.
И зато, чини се да је куцнуо час - Звездино дете „у ватру“, а Сенегалац на клупу. Наравно, последња је Бахарова, али ово му је идеална прилика да у мечу без резултатског значаја укаже прилику Звездиној деци која су будућност клуба с Маракане, да се „измере“ с највећим звездама данашњице и покажу колико и шта могу.
Јасно је да ће оставити срце на терену за вољени клуб, који странци никако не могу да осете и да доживе на идентичан начин.
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
СПОРТ
Гвардиола са великим поштовањем причао о Пешићу, сетио се и Михајловића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала