- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски Универзитет „Синергија“ и српски Универзитет „Сингидунум“ покрећу програм двоструке дипломе

© SputnikСпоразум о сарадњи српског и руског факултета
Споразум о сарадњи српског и руског факултета - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Руски Универзитет „Синергија“ и српски Универзитет „Сингидунум“ покрећу програм двоструке дипломе. Школовање по овом програму почеће од 1. септембра 2024. године у форми личног похађања наставе.
Студенти са факултета за медије „Синергија“ први ће започети овакав тип школовања. Прве две године проучаваће „Међународну журналистику“ у Москви, а трећу и четврту годину похађаће у Београду, на бази факултета за медије и комуникације Универзитета „Сингидунум“.
„Наши планови укључују не само школовање и обуку стручњака на платформама наших универзитета, већ и одржавање међународних округлих столова и научно-практичних конференција, као и издавање књига. Захваљујући програму двоструке дипломе, студенти ће упоредо са квалитетним образовањем добити и искуство интеракције са страним организацијама и стећи корисне пословне контакте. Али, оно што је најважније је да ће двострука диплома нашим студентима пружити велике могућности за стручно остварење не само у Русији и Србији, већ и у другим земљама“, нагласио је ректор универзитета „Синергија“ Артјом Васиљев.
Председник „Сингидунума“ Милован Станишић истакао је да су студенти темељ будућности и да је задатак универзитета да им помогне да постану образовани и одговорни чланови друштва и понос двеју земаља.
У оквиру споразума водећи приватни универзитети Русије и Србије сарађиваће у две области. У сфери образовања, поред обуке бечелора и магистара са двоструким дипломама, планирано је школовање научних кадрова кроз постдипломске и докторске студије.
Друга област подразумева научну делатност,.Партнери ће размењивати студенте и сараднике по краткорочним и дугорочним програмима, заједно формулисати пријаве за међународне грантове, али и одржавати научне конференције, симпозијуме и семинаре.
Руководство руског универзитета такође је одржало радни састанак са представницима Универзитета у Бања Луци. На њему је договорена реализација програма двоструких диплома на смеровима „Анимација, „Информационе технологије, „Медицина и тако даље. Планирано је одржавање заједничких летњих и зимских школа за студенте и предаваче.
Поред тога, договорено је учешће „Синергије“ на међународном конгресу у априлу 2024. године.
„Синергија“ ће потписати споразум о сарадњи са још једним српским универзитетом „Метрополитен“.
Универзитет „Синергија“ је основан 1995. године и највећи је приватни универзитет у Русији, који има државну лиценцу за обављање образовне делатности и сертификат о државној акредитацији.
На универзитету се школује више од 140 хиљада људи из 89 земаља.
Детаљне информације о Универзитету „Синергија“ могу се добити на сајту институције и на друштвеним мрежама ВКонтакте и Телеграм.
Универзитет „Сингидунум“ је први и највећи приватни универзитет у Србији, акредитован у складу са новим законом О високом образовању. Редовно спада у десет најбољих универзитета у Србији. Тренутно универзитет похађа око 12 хиљада студената.
„Сингидунум“ успешно сарађује са познатим високошколским институцијама САД и Европе, као и водећим представницима бизнис заједнице Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала