Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о дојавама о бомбама: То је део психолошког рата, биће хапшења у Србији али и у другим земљама

© Sputnik / Лола ЂорђевићОбележавање 182 године од оснивања Српске академије наука и уметности
Обележавање 182 године од оснивања Српске академије наука и уметности - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће у наредних 48 сати бити окончана акција хапшења особа које су слали лажне дојаве о постављеним бомбама у Србији.
"Ухватили смо мрежу оних који су најчешће правили те дојаве и сутра или прекосутра ће бити окончана акција. Ради се уз подршку страних земаља. Део тих лица је под присмотром и чекамо да се заврши акција и биће приведени овде у Србији. Неки су одавде, а неки нису, биће хапшења по многим земљама централне, западне и источне Европе због тога, али ће више лица бити ухапшено и овде", рекао је председник за тв Прва.
Он је оценио да је лажно дојављивање о постављеним бомбама, које се интензивно дешавало у претходном периоду, врста психолошког рата против земље.
Подсетимо, недавно је саопштено да су припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали неколико држављана Републике Србије, али и лице из иностанства који шаљу дојаве о бомбама и узнемиравају ученике, родитеље и запослене протеклих недеља.

„Меморијални центар мора да се гради, али има и оних који су против“

Председник Србије је изјавио да је држава после мајске трагедије повећала број психолога у Основној школи "Владислав Рибникар" и да је прихватила иницијативу родитеља погинуле деце о изградњи меморијалног центра, али да има и оних родитеља који су против тога.
Он је истакао да је разговарао са готово свим родитељима, са некима и по више пута и из Дубоне и Орашја и из ОШ "Владислав Рибникар", као и са људима из Савета родитеља те школе, и да је слушао и једне и друге.
"Сматрамо да су они ти који су највеће жртве и који најбоље разумеју каква нас је трагедија погодила и задесила. Били смо на њиховој страни да се гради меморијални центар, чекамо завршетак пројекта, држава ће то да плати, да регулише, да уради све што је потребно", рекао је Вучић за тв Прва.
Он је навео да у школи постоји и "огромна већина" која је против његове изградње.
Они који су против изградње меморијалног центра, како каже, хоће да имају исти простор у школи као некада, и да им се не одузме део дворишта и део зграде.
Он је нагласио да је његова обавеза као председника да то слуша и чује обе стране.
"Да, меморијални центар мора да се направи. Да, морамо пре свега да чујемо родитеље погинуле деце, јер су они највеће жртве. Али ми морамо да слушамо шта ће да кажу и неки други. На крају, ми ћемо као држава морати да донесемо решење", рекао је Вучић.
Он је нагласио да је доста урађено после мајске трагедије.
"Одузели смо преко 100.000 комада оружја, оруђја, експлозивних направа и другог. Ко зна колико бисмо неких других жртава негде друго имали. Мислим да је то била највећа акција у историји Србије, задовољан сам због тога, али то није довољно", рекао је Вучић.
Он је додао да ће држава урадити оно што је њена обавеза показујући пре свега пијетет према убијеној деци и родитељима.
Полиција  - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
ДРУШТВО
Нове дојаве о бомбама у школама у Београду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала