- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Зеленски се пожалио Бајдену: Лавовски део помоћи остаје у Америци

© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKIUkrainian President Volodymyr Zelensky walks through the US Capitol as he meets with lawmakers on Capitol Hill in Washington, DC, on December 12, 2023.
Ukrainian President Volodymyr Zelensky  walks through the US Capitol as he meets with lawmakers on Capitol Hill in Washington, DC, on December 12, 2023. - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Администрација Сједињених Америчких Држава убрзано се приближава тачки када неће моћи да помаже Кијеву, јер Конгрес не жели да одобри додатна буџетска средства за Украјину, саопштио амерички председник Џозеф Бајден.

„Али без додатних издвајања, ми брзо исцрпљујемо наше могућности да помогнемо Украјини да реши хитне оперативне потребе са којима се суочава“, рекао је шеф државе, говорећи на заједничкој конференцији за новинаре са својим украјинским колегом Владимиром Зеленским у Белој кући након билатералних преговора.

Према његовим речима, Сједињене Државе „наставиће да снабдевају Украјину критичним оружјем и опремом све док буду могле“. Као пример, Бајден је навео 200 милиона долара војне помоћи Кијеву, коју је објавио у уторак. Он је рекао да пакет укључује „критично потребну опрему као што су системи противваздушне одбране, артиљерија и муниција“.
Бајден тврди да руски председник Владимир Путин очекује да Сједињене Државе неће моћи да пруже помоћ Украјини.
„Морамо да му докажемо да греши“, рекао је амерички лидер, позивајући законодавце да издвоје додатну помоћ Украјини.
Владимир Зеленски, са своје стране, рекао је да већи део америчке помоћи Украјини остаје у самим САД.
„Важно је знати да две трећине америчке помоћи Украјини остаје у Сједињеним Државама“, рекао је Зеленски конференцији.
Зеленски је у посети Вашингтону. Он је у уторак посетио амерички Конгрес како би се састао са сенаторима обе странке и председником Представничког дома Мајком Џонсоном. Разговарао je и са Бајденом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала