Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Резерва уложена на декларацију из Брисела се односи на све споразуме у вези са КиМ

© Tanjug / VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVICПремијерка Србије Ана Брнабић
Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се резерва на Декарацију, односно посебна изјава коју је дала уз Декларацију на Самиту ЕУ - западни Балкан у Бриселу односи на све споразуме о нормализацији о којима се разговарало током дијалога Београда и Приштине.

"А наша резерва, а наше црвене линије су те, да било какви споразуми о нормализацији не могу подразумевати, никада, ни дефакто, ни дејуре признање тзв. републике Косово, и да никада не могу подразумевати да ми пристанемо на чланство тзв. републике Косово у УН или било којим организацијама у оквиру УН система", рекла је Брнабић.

На питање да ли је Декларација на коју је она уложила резерву била "мина за актуелну власт у Србији, у самом финишу кампање" премијерка је рекла да мисли да није, јер је Самит организован у време када нико није знао да ће се уопште одржати ванредни избори 17. децембра.
"Да је неко мислио баш на датум одржавања ванредних парламентарних, локалних и покрајниских избора у Србији - није. Ово показује и са колико пажње ми читамо сваку реч и свако слово у тим декларацијама и како се према томе односимо да би у сваком тренутку заштитили националне интересе Србије и нашег народа", рекла је Брнабић за Танјуг.
На питање како сама предизборна кампања компликује бављење најважнијим државним пословима, Брнабић је рекла да компликује по томе што одређени странци имају своје јасне фаворите.
"Оне који су се и пре кампање, и у кампањи декларисали да су за то да Србија призна независност тзв. Косова. Постоје и одређени немачки политичари који су јасно стали на њихову страну, што је и у складу са немачком политиком у овом тренутку, и наравно директно помажу опозицији за коју мисле да може да утиче на промену државне политике Србије и на дестабилизацију Србије", оценила је Брнабић.
Самит ЕУ-Западни Балкан - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
СРБИЈА
Ана Брнабић уложила резерву на декларацију ЕУ - постављене јасне црвене линије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала