- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Са Америком и Британијом нема сарадње, сачекати глобалне промене

© Фото : РТРС/ЈутјубМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да са Сједињеним Државама и Великом Британијом нема сарадње јер је њихов циљ унитарна БиХ која не одговара српском народу, али да треба сачекати глобалне процесе и промене.
Додик је нагласио да је Република Српска стабилна, али да дели судбину глобалних процеса и има одређене проблеме са сталним затварањем приступа финансијским институцијама.
„Али извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, али оно што је сигурно јесте да Република Српска неће изгубити“, рекао је Додик.
Он је додао да му је посебно драго да је новинарка АТВ-а данас на годишњој конференцији за новинаре у Москви председнику Русије Владимиру Путину поставила питање о томе.
„Путин је веома директно рекао шта има да каже. Ми смо веома мала заједница и у Републици Српској сада не преноћи више од 900.000 људи без обзира што нас има по попису 1.100.000 и та мала заједница је на мети глобалног процеса који се зове развлашћивање Републике Српске од западних земаља, пре свега Америке и Британије“, рекао је Додик.
Председник Републике Српске је поручио да с њима нема сарадње, већ да треба сачекати глобалне процесе и промене, преноси РТРС.
„Ми желимо да овде са нама једнако слободно живе и Бошњаци и Хрвати“, рекао је Додик.
На годишњој конференцији за новинаре Путина у Москви новинарка АТВ питала је председника Русије да прокоментарише ситуацију у БиХ која је компликована јер је под страним протекторатом.
Путин је одговорио да будућност Републике Српске и БиХ треба да одређују људи који тамо живе, без обзира на то каква решења покушавају да им наметну.
Бањалука спремна за прославу Дана републике - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
РУСИЈА
Путин: Погледи Русије и Републике Српске се потпуно подударају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала