- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гвардиола у Звезди? „Не сећам се“

© Tanjug / Владимир ШпорчићПеп Гвардиола
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде поражени су у шестом колу Лиге шампиона од Манчестера ситија резултатом 3:2, а Пеп Гвардиола, тренер актуелног шампиона Европе, нарочито је био задовољан младим играчима. Чувени Каталонац упитан је и да ли се сећа да је током играчких дана имао понуду Звезде, на шта је дао занимљив одговор.
Имала је Црвена звезда прилике да изненади Манчестер сити у Београду, али иако је изостала победа, спектакл није јер је виђено пет голова.
Имао је Пеп Гвардиола разлога да буде задовољан јер је његов тим завршио групну фазу са максималних шест победа.
На конференцији за новинаре, Гвардиола је упитан да ли се сећа понуде Звезде у завршници своје играчке каријере.
„Не сећам се да сам имао понуду да дођем да играм у Звезди", рекао је прослављени Каталонац.
После тога фокусирао се на похвале свог тима, нарочито Мика Хамилтона који је дебитовао за Сити и у свом дебију постигао гол. Пре седам година млади фудбалер фотографисао се са Гвардиолом као сакупљач лопти, а данас је део тима.
„Има томе већ 6-7 година. Каква утакмица за њега, срећан сам. Одличан је у игри један на један, последњих година је веома напредовао. Дао је гол, био је веома стабилан после тога. Веома сам задовољан њим и његовим дебијем. Прилика у великим клубовима, на овом нивоу, не чека било кога. Комплименти за наше младе играче, пуно је играча који су долазили из ње. Јако велики број играча који играју Премијер лигу и Чемпионшип. То је сада постала наша реалност. Старији играчи су помагали млађима, то је значило да се победи“, истакао је Гвардиола.
Говорило се у претходном периоду о статуса Калвина Филипса, а управо је против Звезде 28-годишњем Енглезу дата шанса да шутира пенал.
„Играчи су одлучили да Калвин Филипс шутира пенал. Има самопоуздање. Добро је одиграо целу утакмицу, био је добар на терену иако није било лако играти. Не знам шта ће бити са њим у јануару. Сада је овде, надам се да ће нам помоћи у будућности. Сигурно је срећан што је играо у Лиги шампиона“, поручио је тренер шампиона Европе.
Шансу да се покаже добио је и млади Рик Луис.
„Има 18 година тек. Прошлог месеца је напунио. Има невероватне способности. Може да игра на различитим местима. Одличан је и у одбрани. Стварно је добар. Прелази из одбране у напад“, закључио је Гваридола.
 Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
СПОРТ
Милан преокретом опстао у Европи, а Барселона се саплела у Белгији
Звезда - Сити - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
СПОРТ
Шансе због којих ће Звезда жалити /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала