- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Русија почиње производњу нових камиона „Некст“/видео/

© Sputnik / Ирина ГершинаКамион
Камион - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
Пратите нас
Фабрика аутомобила „Аутомобилско моторно друштво“ (АМД) у руском граду Калуга, који се налази југзападно од Москве, почела је производњу камиона велике тонаже бренда „Некст“. План је да се током 2024. године произведе 2.000 камиона, саопштила је прес служба фабрике.
„Аутомобилско моторно друштво“ припада групи „Индустријске инвестиције“ која је раније била део фабрике „Волво тракс РФ“. Група наводи да се на дан покретања производње налази 18 аутомобила, а план је да се до краја године произведе укупно 50 возила.
Генерални директор групе Андреј Александров је навео да је фабрика у потпуности спремна за производњу. Саопштио је и да компанија води преговоре са иностраним партнерима.
„Фабрика је спремна да ради пуним капацитетом. Као што смо и планирали, 2023. година је била најважнија за покретање производње“, наводи прес служба групе речи губернатора Калуге Владислав Шапша.
Како је изјавио извршни директор АМД Роман Петрајев компанија сада запошљава све сараднике који су радили раније у „Волвоу“, тренутно је запослено 300 људи.
Група „Индустријске инвестиције“ је крајем новембра купила акције компаније „Волво“ у Русији. У компанији су изјавили да се оријентишу на производњу камиона. План је да се производе транспортна средства у сарадњи са руским и кинеским компанијама и да се формирају нови брендови руских камиона.
Камион „Компас 9“, „Камаз“  - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
МУЛТИМЕДИЈА
„КамАз“ представио нов камион К5: Има све руске компоненте /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала