- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијевске власти расписале потерницу за патријархом Кирилом

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова Украјине објавило је потерницу за патријархом московским и целе Русије Кирилом који се, наводно, „крије од предистражног поступка“, како је наведено у бази података украјинског полицијског ресора.
Према подацима украјинског МУП-а, Служба безбедности Украјине трага за руским патријархом на основу оптужби објављених 11. новембра, а информације су допуњене 15. децембра фотографијом патријарха и његовим световним именом – Владимир Гундајев и податком да је за њим расписана потерница.
Почетком новембра кијевске власти, познате по прогонима против Руске православне цркве, саопштиле су да је против патријарха Кирила подигнута оптужница због „угрожавања територијалне целовитости и суверенитета Украјине“. Тада, међутим, није било наведено да је за њим расписана потерница.
Поглавар Руске православне цркве је раније позивао све хришћанске цркве и међународне организације да подрже канонску Украјинску православну цркву, чији је рад забрањен одлуком Врховне раде Украјине.
Руски патријарх Кирил - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2023
РУСИЈА
Украјина подигла оптужницу против руског патријарха Кирила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала