- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Јокић је у Сомбору председник и гангстер“ – Американац одушевљен Србином

© Фото : ФИБАНикола Јокић и Ерон Гордон
Никола Јокић и Ерон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Арон Гордон је један од кошаркаша Денвера који се на паркету најбоље разумеју са Николом Јокићем. Американац и Србин су велики пријатељи и ван терена, па је тако Гордон после освајања шампионског прстена посетио летос Сомбор, где је уживао у тркама коња са Јокићем.
Гостујући у подкасту „Наклхедс“ некадашњих НБА играча Даријуса Мајлса и Квентина Ричардсона, Гордон је испричао да Сомборци воле Николу Јокића јер је човек из народа, да има времена за свакога и да га због тога изузетно цене.
„Никола је тамо као председник, градоначелник, гувернер. Сомбор је кул. Разлог због чега је он тако успешан долази из начина на који се он понаша и какве вредности негује. Јокић сваког дана ради на свом телу, једе здраву храну, ужива у времену које проводи са својом породицом. Миран је. Када је у Сомбору издвоји време за сваког ко га поздрави. Он је заиста један страшан тип, добар тип, а када таква особа побеђује, то заиста има смисла. Води рачуна о својим ближњима, и о свом граду. Ужива у коњима у вожњи бицикла кроз град“, рекао је Гордон.
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Колики је буџет Партизана и Црвене звезде у кошарци?
Збуњени су на тренутак били домаћини подкаста, па су питали Гордона на шта тачно мисли кад прича о вожњи бицикла кроз град, да ли је то нешто налик вожњи у Америци кроз гето, пошто је Американцима то прва асоцијација на вожњу бицикла.
„Да, да, он је као гангстер. Има шталу поред хиподрома где истимари коње и онда оде на трке. Питао сам га код кога би требало да одем да се кладим, али ми је Никола рекао да у Србији то не функционише тако. Добије 4.000-5.000 евра ако његов коњ победи и он је задовољан“, објаснио је Арон Гордон.
О готово савршеној сарадњи са најбољим кошаркашем данашњице, Гордон је успео у најкраћем могуће облику да објасни.
Почетак сезоне обележило је Николино додавање из аута преко целог терена, које је резултирало ефектним закуцавањем Арона Гордона.
„Једно од најбољих додавања које сам видео у животу. Био сам запањен. Јокић је бацио лоб преко целог терена, то нема ни у игрици“, искрен је Американац.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Будућност је стигла – први пут у историји камера на дресу кошаркаша у Евролиги /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала