- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Преминуо кувајтски емир шеик Наваф Ал-Ахмад ал-Сабах

© AP Photo / Nasser WaggiПреминуо кувајтски емир шеик Наваф Ал-Ахмад ал-Сабах
Преминуо кувајтски емир шеик Наваф Ал-Ахмад ал-Сабах - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Преминуо је кувајтски емир шеик Наваф Ал-Ахмад ал-Сабах, пренела је данас кувајтска државна телевизија.
Преминуо је кувајтски емир шеик Наваф Ал-Ахмад ал-Сабах, пренела је данас кувајтска државна телевизија.
Редован програм на кувајтској државној телевизији је изненада прекинут читањем стихова из Курана, што је у овој земљи сигнал могуће смрти неког од чланова владарске породице, преноси Ројтерс.
Кувајтски емир шеик Наваф ал-Ахмад ал-Сабах (86) је био примљен у болницу крајем новембра због хитног лекарског прегледа.
"Са великом тугом оплакујемо смрт шеика Навафа ал-Ахмада Ал-Сабаха, емира државе Кувајт", наводи се у саопштењу двора, који је емитован на државној телевизији, преноси Ал Џазира.
Шеик Наваф је положио заклетву у септембру 2020. године након смрти свог полубрата, шеика Сабаха ал-Ахмада ал-Џабера ал-Сабаха, који је преминуо у САД у 91. години.

Престолонаследник шеик Мешал ал-Ахмад ал-Сабах проглашен за емира

Кувајтски престолонаследник шеик Мешал ал-Ахмад ал-Сабах (83) проглашен је за емира и наследника покојног шеика Навафа ал-Ахмада ал-Сабаха, саопштио је Иса ал-Кандари, заменик премијера и министар за државне послове, преноси Ројтерс.
© AP Photo / Peter DejongКувајтски престолонаследник шеик Мешал ал-Ахмад ал-Сабах проглашен је за емира и наследника покојног шеика Навафа ал-Ахмада ал-Сабаха.
Кувајтски престолонаследник шеик Мешал ал-Ахмад ал-Сабах проглашен је за емира и наследника покојног шеика Навафа ал-Ахмада ал-Сабаха. - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Кувајтски престолонаследник шеик Мешал ал-Ахмад ал-Сабах проглашен је за емира и наследника покојног шеика Навафа ал-Ахмада ал-Сабаха.

Вучић изјавио саучешће породици преминулог кувајтског емира

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас саучешће породици кувајтског емира шеика Навафа ал Ахмеда ал Сабаха.
"Са тугом сам примио вест о смрти кувајтског емира шеика Навафа ал Ахмеда ал Сабаха. Изражавам дубоко саучешће породици и пријатељском народу Кувајта, уверен да ће његов легат мудре политике и разборитог вођства наставити да живи", навео је Вучић на друштвеној мрежи X.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала