- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Специјална војна операција руске војске у Украјини - Sputnik Србија

УЖИВО Ваздушна опасност у Кијеву; украјинска војска гађала хуманитарни пункт у Херсонској области

Пратите нас
Наставља се руска специјална војна операција у Украјини. Руска војска нанела пораз украјинским снагама на више делова фронта. Уништено је украјинско упориште на купјанском правцу, док је у правцу Красног Лимана ликвидирано 250 украјинских војника. Током ноћи на целој територији Украјине била је проглашена ваздушна опасност.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
20:20 16.12.2023
Ваздушна опасност широм Украјине
Ваздушна опасност проглашена је у Кијеву и у Кијевској области, као и у областима на северу Украјине, саопштило је украјинско Министарство за дигиталну трансформацију.
Такође, сирене за ваздушну опасност огласиле су се у вечерњим часовима и у Черниговској, Сумској, Черкаској, Полтавској, Харковској, Кировоградској и Дњепропетровској области.
Такође су медији писали и да је ваздушна опасност проглашена и на деловима Доњецке Народне Републике који су под контролом снага Кијева.
15:13 16.12.2023
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Специјална операција у Украјини
Украјинска војска гранатирала хуманитарни пункт у Херсонској области, има погинулих
13:42 16.12.2023
Руски ПВО системи одбили масовни напад дронова на Крим
Руски противваздухопловни системи одбили су покушај масовног напада украјинских беспилотних летелица на Крим, сви дронови су оборени, саопштило је у суботу Министарство одбране Русије.
Из руског војног ресора је у петак увече саопштено да су руски ПВО системи уништили 26 украјинских беспилотних летелица изнд Крима. Током ноћи изнад полуострва је уништено још шест дронова.
„Средствима противваздухопловне одбране и радио-електронске борбе одбијен је масовни напад кијевског режима беспилотним летелицама на објекте на територији Кримског полуострва. Све беспилотне летелице су уништене“, наведено је у саопштењу.
13:38 16.12.2023
Најважније с брифинга Министарства одбране Русије
Руска авијација је у рејону града Орехово у Запорошкој области уништила украјински хеликоптер Ми-8.
Украјинска војска је у правцу Доњецка изгубила 290 војника, одбијена су четири напада противника. Уништен је тенк, два оклопна возила, четири аутомобила, две хаубице МСТА-Б, хаубица Д-30, као и две самоходне хаубице „гвоздика“.
У правцу Купјанска је одбијено пет напада украјинске војске, Кијев је изгубио 35 војника, уништена су четири оклопна возила, три пикапа и хаубица Д-30.
Украјинска војска је за 24 сата изгубила око 100 војника у правцу Красног Лимана, уништено је пет оклопних возила, четири аутомобила, као и хаубица Д-20.
Одбијена су два напада украјинске војске у правцу Запорожја где је украјинска војска изгубила око 50 војника.
У правцу Херсона украјинска војска је изгубила око 65 војника, уништено је складиште с муницијом.
11:13 16.12.2023
Ваздушна опасност у неколико области Украјине
Ваздушна опасност објављена је у Полтавској, Черкаској и Кировградској области Украјине, показују подаци онлајн-мапе Министарства за дигиталну трансформацију Украјине.
09:35 16.12.2023
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Специјална операција у Украјини
Француски генерал: После пропасти контраофанзиве Кијев на прагу тешке зиме
09:01 16.12.2023
Украјинска артиљерија извела 83 напада на Херсонску област
Украјинска армија је током протеклог дана извела 83 артиљеријска напада на леву обалу Херсонске области, под артиљеријском ватром се нашло 13 насеља, саопштио је новинарима извор упознат са ситуацијом.
На удару артиљерије нашла су се насеља Аљошки, Раденск, Корсунка, Стараја Збрујевка, Гола Пристањ, Крадашинка, Масловка.
07:51 16.12.2023
Украјинске снаге дроновима напале Курску област Русије
Украјинске беспилотне летелице напале су Дмитријевски и Железногорски рејон Курске области, саопштио је губернатор те области Роман Старовојт.
Према његовим речима, у нападу није било жртава.
Он је додао да су у селу Крупец у Дмитријевском рејону забележена три напада, а према прелиминарним информацијама, оштећене су ограде, прозори и кровови на осам кућа. Напад је изведен и на подручје железничке станице у граду Дмитријеву, оштећена је компресорска станица.
07:47 16.12.2023
Руски „ланцети“ уништили украјинску технику на десној обали Дњепра
Руски одреди на десној обали Дњепра уништили су радарску станицу и хаубицу Оружаних снага Украјине, уз помоћ беспилотних летелица „ланцет“, саопштено је у Министарству одбране Русије.
„Руске десантне снаге су 'ланцетима' онеспособиле и уништиле радарску станицу, самоходни уређај М190 'Паладин' и хаубицу западне производње с тегљачем на десној обали Дњепра у Херсонској области“, наведено је у саопштењу.
07:38 16.12.2023
Украјинске снаге у правцу Красног Лимана изгубиле више од 250 људи
Руска војска је на краснолиманском правцу ликвидирала више од 250 украјинских војника и уништила два тенка и хаубицу, изјавио је начелник прес-ценнтра руске војне групације „Центар“ Александар Савчук.
„Авијација је бомбардовала положаје људства и технике 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, командно-осматрачки пункт и складиште муниције украјинске војске“, рекао је Савчук.
07:30 16.12.2023
Аргентина шаље два руска хеликоптера Украјини
Буенос Ајрес планира да преда Кијеву два руска хеликоптера Ми-171Е, којима је потребан ремонт, преноси портал Noticias Urbanas позивајући се на аргентинску војну авијацију.
Ти хеликоптери су као цивилне летелице стигли у Аргентину 2011. године, ради коришћења у арктичким пројектима.
Касније је Аргентина разматрала могућност куповине додатних хеликоптера. Два хеликоптера које Буенос Ајрес жели да преда Кијеву не лете, јер им је потребан ремонт.
07:29 16.12.2023
Погођено украјинско упориште на купјанском правцу
Руски артиљеристи су погодили упориште украјинске војске на купјанском правцу, саопштило је Министарство одбране Русије. После напада, руски артиљеристи су прешли на резервне ватрене положаје да би попунили борбени комплет и избегли одговор украјинских снага. „Не дајемо противнику да предахне. Јединица је потпуно замењива“, рекао је један од војника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала