- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Додик: Цео православни свет се налази на мети колективног Запада, идем у Белорусију

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко познат је по томе што се бори за своју земљу и свој народ, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу телевизији РТР-Белорусија.
Милорад Додик је истакао да је дужност председника да поштује мишљење и вољу свог народа, а не да се обазире на личну удобност. Зато западни притисци и санкције не могу утицати ни на шта.
"Мени је стало до мишљења људи са којима се свакодневно срећем, који су захвални на политици коју водим, а не до мишљења неких бирократа из Брисела и далеке Америке, који немају везе са стварношћу, који живе у другом координатном систем и угрожавају постојању Републике Српске. Сличну ситуацију видимо и код вас. Председник Белорусије Александар Лукашенко је познат по томе што се бори за своју земљу и свој народ", рекао је он.
Према његовим речима, цео православни свет данас је на мети колективног Запада. Европска унија је данас све више под контролом Сједињених Држава, следи искључиво команде Запада, нема суверене воље земаља ЕУ, истакао је председник Републике Српске.
„Кључно питање данас су ресурси Истока. Пошто немају ресурсе, Запад мора да иде на исток да би преживео. У Европи нема нафте, гаса нема ничега осим доминације САД. Европа је деведесетих година била сила која се развијала, сада је процес кренуо у супротном смеру. Немају снажне лидере“, истакао је Додик и додао да ће ускоро да посети Белорусију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала