- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Циркуска секвенца под шифром: „Где је моја лопта, нећете ме преварити!“ /видео/

© AP Photo / Morry GashЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Јурњава грчког кошаркаша Јаниса Адетокумба у потрази за лоптом којом је уписао рекордних 64 поена у НБА и даље привлачи пажњу јавности.
Адетокумбо, лидер Милвокија, против екипе Индијане је поставио лични кошгетерски рекорд и желео је да узме лопту којом се играла та утакмица.
Некако је то неписано правило у НБА лиги, нешто слично се догодило преминулој легенди Кобију Брајанту у моменту када је престигао свог узора Мајкла Џордана по броју постигнутих поена, што је остало и забележено.
Јанис је желео да уради исто, али су играчи Индијане имали другачију идеју – да дају лопту свом саиграчу који је на том мечу постигао први поен у НБА каријери, али то не одговара истини јер се он и раније уписао у стрелце, у утакмици недавног НБА купа.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">He scored a point during the In-Season Tournament Final. <a href="https://t.co/fhTI3zcYvO">https://t.co/fhTI3zcYvO</a> <a href="https://t.co/L2tKe3386e">pic.twitter.com/L2tKe3386e</a></p>&mdash; Rob Perez (@WorldWideWob) <a href="https://twitter.com/WorldWideWob/status/1735166603883675991?ref_src=twsrc%5Etfw">December 14, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
О чему се онда ради?
Играчи Индијане су током меча били веома непријатељски настројени према ривалима из Милвокија, а Адетокумбо је замало избегао тежу повреду после жестоког прекршаја.
Адетокумбо је издржао све налете и по завршетку утакмице је желео да узме лопту којом је поставио лични рекорд.
Али, играчи Индијане су је већ однели у свлачионицу и Јанис се залетео ка њима.
„Где је лопта? Донесите лопту!“, викао је Јанис играчу Индијане Тајлеру Халибартону.
Како ривал није желео да помогне, Јанис је дошао свлачионице Индијане, а на снимку се чује како играчи Индијане одбијају да му дају лопту.
„Задржи, задржи! Неће добити лопту! Е, неће!“, говорили су, између осталих Бади Хилд и Мајлс Тарнер.
Јанис је на крају добио неку лопту за успомену, али његов саиграч Демијан Лилард сумња да је то лопта којом се играла утакмица.
А одакле толика мржња између Индијане и Милвокија погледајте у 12-минутном „филмићу“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала