- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Канада: Ухапшен младић под оптужбом за терористичко деловање против Јевреја

CC0 / rawpixel.com / Полиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Канадска национална полиција саопштила је да је један младић ухапшен и оптужен за наводно терористичко деловање против Јевреја, пренели су данас канадски медији.
Краљевска полиција саопштила је у суботу да је млада особа ухапшена у петак и да је оптужена за омогућавање терористичких активности преношењем инструкција у вези са експлозивном супстанцом, преноси АП.
Младић се терети и да је свесно давао инструкције једном лицу да изврши терористичку активност "против Јевреја".
У саопштењу полиције нису наведени детаљи о наводним прекршајима ухапшеног младића, због његове старосне доби.
Полиција је истакла да уочава забрињавајући тренд насилног екстремизма и терористичке употребе интернета међу младима и позвала на опрез и детектовање раних назнака радикалног понашања, укључујући дехуманизацију других, екстремне антивладине ставове и јасне изјаве о намери да се изврше насилна дела.
Многи канадски званичници упозорили су да је од Хамасовог напада на Израел 7. октобра евидентиран пораст злочина из мржње против припадника јеврејске заједнице.
"Био сам шокиран када сам сазнао детаље планираног напада на јеврејску заједницу у Отави. Последњих недеља у Отави је дошло до пораста антисемитизма", објавио је на платформи Икс градоначелник Отаве Марк Сатклиф.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала