Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак после одвојених разговора са Петковићем и Беслимијем: Мораћемо још да причамо

Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак који је пре неколико дана имао одвојене разговоре са главним преговарачима Београд и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем, рекао је да иако су разговори били продуктивни, даље консултације су неопходне.
Лајчак је подсетио на овај разговора с почетка ове недеље и истакао да је са Петковићем разговарао о више тема, укључујући европски нацрт статута о оснивању Заједнице општина са српском већином на КиМ, кораке потребне за спровођење Споразума о путу ка нормализацији и разним другим обавезама.
"У среду сам учествовао на детаљној видео конференцији са првим замеником премијера Косова, Бесником Бислимијем, где је разговарао о свеобухватној листи питања дијалога. Договорили смо се о наредним корацима у процесу", рекао је Лајчак.
Он је додао и да је протекле недеље имао прилику да учествује на брифингу који је организовао Европски институт за мир, где је говорио о текућим напорима за нормализацију и разговарао о њиховом недавном извештају и препорукама, као и да је поздравио њихове детаљне истраживачке напоре и да се радује будућим ангажманима, пренео је Танјуг.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
СРБИЈА
Петковић: Курти неће да смени своје лажне градоначелнике на северу и најбруталније крши прописе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала