- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија ће или бити суверена сила, или је неће бити

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Русија ће или бити самодовољна суверена сила, или је уопште неће бити, то морамо запамтити, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„Русија не може, као неке земље, да се одрекне свог суверенитета у замену за кобасицу и постане нечији сателит“, рекао је шеф државе.
Он је истакао да је то веома важна ствар која увек треба да буде „у глави и срцу“. Према речима председника, Русија ће сама одредити и креирати своју будућност.
И уз разлике у ставовима све одговорне политичке снаге морају имати на уму да је главна ствар судбина и интереси Русије, наде и снови наше деце, а све одлуке ћемо доносити сами без туђих сугестија из иностранства.
Он је навео да Русија не може, као неке земље, да се одрекне свог суверенитета и буде нечији сателит.
„Увек, упркос свим разликама у ставовима, све одговорне политичке снаге морају имати на уму да је за нас главно судбина, интереси Русије, срећа, наде, снови наше деце и право наше земље да буде јака. Додао бих и право и потреба, животна потреба да будемо јаки. То значи да све што је секундарно непотребно, што нас дели, мора се одбацити и, наравно, све одлуке морамо и доносићемо само сами, без туђих сугестија из иностранства“, рекао је председник на конгресу партије Јединствена Русија.
Покушаји нарушавања међунационалне, међуверске и грађанске усаглашености представљају издају и злочин против Русије, додао је Путин.
Он је истакао да су Русија и партија Јединствена Русија пред историјским изазовима који захтевају јединство свих патриотских снага у земљи.
Према његовим речима, за Јединствену Русију, „за наше присталице, који представљају читаво наше мултинационално друштво, све регионе, друштвене и професионалне групе – то пре свега значи спремност за напоран рад, спремност да идемо напред, да постигнемо више“.
Руска држава и партија Јединствена Русија, заједно са народом Русије мораће да брани суверенитет земље, јача њен развој и ради на консолидацији друштва, рекао је председник.
„Заједно са свим народима Русије бранимо суверенитет, слободу, безбедност Русије, све што нам је драго, нашу историју, културу, вредности и традицију. Јачамо привреду, друштвену сферу, научни и технолошки потенцијал у интересу људи, благостање милиона руских породица и, наравно, рад на консолидацији друштва“, навео је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала