- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Европа се претворила у добављача граната за Кијев и „бљује“ ратне декларације – ко да јој верује?

CC0 / Pixabay/PeterBe / Поцепана застава ЕУ
Поцепана застава ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2023
Пратите нас
Европа затвара очи на оно што се дешава у свету као и на кршење њених интереса, што ствара одбојност код грађана у земљи, изјавио је бугарски европосланик Иво Христов за БТВ.

„Како да схватимо то што је Урсула фон дер Лајен стигла у Кијев на дан када је Кијев одустао од 9. маја као Дана победе и усвојио Дан Европе? То треба схватити као то да је Европа покорно прихватила замену совјетског грба бандеровским трозупцем на споменику Победе. То је класична ревизија историје. То не може да остави људе равнодушним“, рекао је бугарски политичар.

Он је подсетио да Европа и даље није утврдила ко је дигао у ваздух гасоводе „Северни ток“ и „Северни ток 2“, а такође себи на штету подржава антируске санкције.

„Европа је стварана као пројекат који је требало да осигура мир и просперитет континента. Међутим, Европа се претвара у добављача муниције, 'бљује' ратне декларације и говори о рату до коначне победе. Фон дер Лајен су чак прекорили због тога што говори у име ЕУ без координације својих поступака. Европа прихвата дизање у ваздух 'Северног тока', не питајући ко је то урадио. Европа улази у рецесију јер купује скупе сировине. Европа равнодушно гледа на оно што се дешава на Блиском истоку. А како Европа може да добије поверење с обзиром на све ово што сам набројао?“, упитао је на крају Христов.

Подсећамо, председник Украјине Владимир Зеленски прогласио је 9. мај у Украјини Даном Европе. Он је предложио да се 8. мај обележава као Дан сећања и победе над нацизмом.
Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
МУЛТИМЕДИЈА
Скандал у Бриселу: Урсула фон дер Лајен завршила говор уз лавеж паса /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала