Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Руска странка улази у Скупштину Србије – шта ће им бити први циљ

© loladjordjevicСкупштина
Скупштина - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2023
Пратите нас
Прелиминарни изборни резултати показали су да је странка руске националне мањине у Србији освојила мандат у Народној Скупштини. Председник Руске странке, Слободан Николић, истакао је да, поред тога што његова странка постоји десет година, многи и даље за њу не знају и да је то директна последица медијског запостављања.
Осим руске националне мањине, странка Слободана Николића, тврде, окупља и проруски оријентисане грађане Србије. Идеологија Руске странке, како говори њен председник, није мењана од оснивања 2013. године и неки од основних циљева су економски и војни савез са Русијом. Уз то, они се противе уласку Србије у НАТО и у Европску унију, залажу се за прекид неконтролисаног прилива миграната у Србију и велики су противници истополних бракова, промоције хомосексуализма и производње генетски модификованих производа.
Залажемо се за повећање аграрног буџета и субвенције нашим пољопривредницима, за доношења закона о пореклу имовине, регионализацију против београдизације, заштиту животне средине и за демографску обнову становништва. То су неки основни циљеви и уз њих се залажемо и за заштиту мањинских права Руса који овде живе и имају држављанство, али и оних који немају. Све је више оних који имају привремени боравак. Залажемо се и за интензивнију сарадњу у културном и научно-истраживачком смислу, говори за Спутњик Слободан Николић, председник Руске странке.
Он напомиње да и даље чека званичну потврду резултата којима, како каже, уопште није изненађен.
Не, ја нисам изненађен резултатима. Ми смо два пута покушавали и увек нас је Републичка изборна комисија одбијала. Медијски смо запостављени. Пре неки дан смо отишли у Лозницу где људи никад нису ни чули за Руску странку. Имамо само загарантованих пола сата на Радио телевизији Србије.

Могућност сарадње

Николић истиче да његова странка нема могућности да финансира скупу кампању, будући да се „на налази ни на каквом извору финансирања“, већ је покреће обичан ентузијазам. Они су раније имали 15 одборника у 11 општина, укључујући Нови Сад, Ниш, Шабац, Владичин Хан, Врачар...
Када је реч о сарадњи са сродним странкама или листама, Николић не искључује могућност сарадње са листом Бранимира Несторовића „Ми, глас из народа“.

Колико видим, он је проруски оријентисан, као и цела та гарнитура око њега попут Александра Павића и адвоката Бранка Павловића... Они ће бити значајан фактор, имаће своју посланичку групу, закључује Николић за Спутњик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала