- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У оружаном нападу на госте божићне забаве у Мексику убијено више од 10 особа

© AFP 2023 / Hector GuerreroПолицијски аутомобил у Мексику
Полицијски аутомобил у Мексику - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2023
Пратите нас
Непознати наоружани људи извршили су напад на окупљене на божићној забави у граду Салватијера у држави Гванахуатои у централном Мексику и убили десетак људи, саопштено је данас из државног тужилаштва.
Државно тужилаштво је саопштило и да су још четири особе погинуле у пуцњави у граду Саламанка, не наводећи околности тог напада, преноси АП.
Локални медији су пренели да је смртоносни напад у Салватијери изведен у недељу ујутру у тренутку када су гости напуштали салу за прославе.
Држава Гванахуато је од раније поприште крвавих сукоба између нарко картела Халиско и локалних банди које подржава картел Синалоа и вец́ дуго тај део Мексика има највећи евидентирани број убистава.
Такође у недељу, у карипском приморском летовалишту Тулум, три мушкарца су убијена из ватреног оружја, а четири особе су рањене у нападу на један кафе-бар, потврдиле су власти.
Државно тужулаштво је саопштило да је прелиминарна истрага показала да је пуцњава, по свему судећи изазвана "због спора у вези са продајом дроге".
Почетком ове године, амерички Стејт департмент издао је упозорење Американцима који путују у Мексико да буду обазриви, посебно у вечерњим сатима и нарочито у мексичким карипским одмаралиштима као што су Канкун, Плаја дел Кармен и Тулум.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала