Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић о протесту опозиције: Планирали су Мајдан у Београду - то неће проћи

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ана Брнабић
 Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је опозиција током целе кампање креирала атмосферу за панику и насиље након избора.
"Било је потпуно јасно да опозиција ово припрема током целе кампање. Нису представили никакав план, њихова кампања се фокусирала само на мржњу према Вучићу", истакла је Брнабић за Телевизију Пинк.

„Планирали су Мајдан у Београду, да на власт дођу револуцијом - то неће проћи. Ми смо рекли у сваком тренутку, уколико глас народа буде такав да неко други има поверење, ми ћемо честитати, идемо у опозицију. Стабилност Србије је најважнија и најважније је да слушамо наш народ“, рекла је она.

Она је подсетила да су они све време изборне кампање упозоравали на хаос који опозиција спрема и да им је резултат на изборима у другом плану.
Коментаришући оптужбе опозиције у вези са гласањем грађана из Републике Српске, Брнабић је објаснила да су ти људи грађани Србије.
"Баш као што неко ко је држављанин Србије, а живи 15, 20 година или 25 година у Лондону, има право да гласа и гласа. И тим гласовима се они поносе, али кад гласа неко из Републике Српске који ту живи практично, онда они не могу", указала је Брнабић.
Према речима председнице Владе, границу између Републике Српске и Србије је на изборни дан прешло 20.368 људи.
"Читав тај дан 17. децембра границу је прешло 20.368 људи. То су и странци, много њих људи који немају наше држављанство, и много њих деца. Дакле, ви разумете да то везе са везом нема", објаснила је Брнабић.
Брнабић је истакла да опозиција још увек није уложила приговор у вези са регуларностима избора ни у Градску изборну комисију, ни у Републичку изборну комисију.
Брнабић се захвалила још једном грађанима који су показали огромну одговорност и изашли на биралишта.
"Хвала им на невероватном поверењу које су указали пре свега Вучићу, а и листи "Србија не сме да стане" како на парламентарним, тако и на покрајинским, али и на изборима у Беогарду. Ово је политички тријумф, да после 10 или 12 година остварите овакав резултат поред страшне кампање мржње и притиска опозиционих медија", истакла је Брнабић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала