- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Клеветање Срба из Републике Српске злонамерно, наше је право да гласамо у Србији

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је клеветање Срба из Републике Српске од стране "неодговорних, антисрпских структура из Београда", неочекивано и злонамерно, као и да је гласање Срба из РС на изборима у Србији, законом Србије, дод‌ељено право.
Он је у саопштењу за медије рекао и да је интересантно да се "губитници избора у Србији" жале само на нас из Републике Српске, а не на држављане Србије који гласају у другим земљама, што, наглашава, несумњиво говори о спрези са страним антисрпским фактором.
"Срби из Републике Српске нису непријатељи Србије и њених грађана. Срби из Републике Српске воле Србију и веома су заинтересовани да она буде моћна и јака.
Наша емоција и љубав према Србији је далеко већа од деструкције издајника у Београду. Разлог што они упорно губе изборе није у нама, него у њиховој самозаљубљености и полтронству према страним газдама", рекао је Додик.
Он је додао да је разочаран одзивом малог броја људи из Републике Српске који имају право гласања у Србији.
"Како бисмо спречили да на власт у Србији дођу антисрпски полтрони, тај број мора да буде далеко већи, јер је јака и стабилна Србија интерес народа у Републици Српској", навео је он у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала