Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Изнад Косовске Митровице освануо знак „УЧК“

© AFP 2023Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице
Косовска Влада је већ најавила да ће свака особа која буде оптужена за злочине пред специјалним судом добити правну и финансијску заштиту и новчану помоћ за породице - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Знак „УЧК“, симбол бивше албанске тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК), постављен је на узвишењу Црнуша изнад Косовске Митровице.
Велики знак црвене боје, истакнут је на брду које су локалне власти у јужном, Албанцима насељеном делу Косовске Митровице, одредили за изградњу базе тзв. косовских безбедносних снага, пренео је РТС.
Истоветни знаци постављени су раније на другим висинским локацијама на Косову и Метохији, у околини Малишева, на тврђави изнад Призрена и другима.
Тзв. ОВК је током 1998. и 1999. године извршила бројне злочине, убиства и отмице над припадницима војске и полиције тадашње Југославије, Србима и другим неалбанцима, као и Албанцима који нису прихватили да буду њени помагачи или припадници.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала