- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев поручио ЕУ: Хвала што јачате руску економију – док ваша клизи у рецесију

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаРуски премијер Дмитриј Медведев честитао Русима Нову годину
Руски премијер Дмитриј Медведев честитао Русима Нову годину - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Бруто домаћи производ (БДП) у Русији расте, док европска економија клизи у рецесију, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Дванаести пакет санкција ЕУ против Русије ступио је на снагу. У међувремену, европска економија незадрживо клизи у рецесију“, написао је Медведев на друштвеној мрежи „Икс“.
Он је као пример навео БДП Немачке који је пао 0,2 одсто у другом кварталу, а 0,3 одсто у трећем кварталу „на годишњем нивоу“. Медведев је скренуо пажњу и на пад БДП-а Француске, истакавши да би тако „суморан пад“ БДП-а земаља ЕУ могао да траје до средине 2024. године.
„Са друге стране, БДП Русије порастао је 5,5 одсто на годишњем нивоу у трећем кварталу и 7,8 одсто у другом кварталу. Сада је време да се размисли о новом пакету санкција против наше земље. ЕУ, хвала на расту руске економије“, поручио је Медведев.
Европска унија је 18. децембра увела нови пакет антируских санкција које укључују економска и персонална ограничења, укључујући забрану увоза руских дијаманата. Персоналне санкције уведене су за 147 лица, међу којима 61 физичких и 86 организација.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
РУСИЈА
Кремљ: Ресурс области против којих се могу уводити санкције ЕУ исцрпљен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала