- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Молдавија: Русија ће поново покушати да дестабилизује ситуацију у земљи

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Молдавије Маја Санду
Председник Молдавије Маја Санду - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Русија ће на пролеће покушати да припреми нове покушаје дестабилизације у Молдавији, изјавила је председница Молдавије Маја Санду у емисији на „ПроТВ“, али истовремено ничим није поткрепила свој став.

Верујемо да ће Русија наставити са покушајима дестабилизације, највероватније ће почети ближе пролећу, користиће људе који су овде. Неке тактике се могу променити. Морамо да проучимо поуке са локалних избора, анализирамо их и донесемо мере како бисмо заштитили гласове грађана и демократске изборе, истакла је она.

Према њеним речима, о конкретним мерама се може говорити након завршетка анализе одржавања локалних избора. Конкретно, подсетила је она, бројне опозиционе партије биле су оптужене да су користиле финансије из иностранства, наводно, добијене од Русије.
Истовремено, Санду није пружила доказе тога да Москва, наводно, планира било какве нереде у Молдавији.
Санду је раније изјавила да су се у првој половини године у републици спремали покушаји измене уставног поретка, а она је апеловала на парламент да пооштри законе у области безбедности.
Односи две земље су се погоршали након доласка на власт у републици крајем 2020. године председника Маје Санду, која је проевропски оријентисана.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков коментарисао је раније да Молдавија због актуелне власти тежи да постане непријатељска земља за Русију.
Протест опозиције у главном граду Молдавије. - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
РУСИЈА
Парламент Молдавије прогласио Русију главном претњом по безбедност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала