- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Новогодишња чаролија: Концерт Тамаре Рађеновић и Роберта Лакатоша у Коларчевој задужбини

© Фото : Уступљено СпутњикуСопран Тамара Рађеновић
Сопран Тамара Рађеновић - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Сопран Тамара Рађеновић, ученица велике Монсерат Кабаље, одржаће концерт „Новогодишња чаролија“ 27. децембра у Коларчевој задужбини заједно са виртуозом на виолини Робертом Лакатошем.
Њих ће на сцени пратити Симфонијски оркестар „Белгрејд класик“ и хор „Бели анђео“, а под диригентском палицом маестра Србољуба Динића.
Организатори концерта најављују „велики продукцијски искорак, како у музичком, тако и сценском наступу, у свечаном духу најотменијих гала концерата светских концертних дворана“.
Публика ће уживати у брижљиво бираном програму састављеном од хитова класике и филмске музике.
На репертоару ће бити неколико обрада композитора Константнина Благојевића, а Рађеновић ће премијерно у Србији извести композицију „Io ti penso amore“ коју у оригиналу изводе Дејвид Гарет и Никол Шерзингер.
Тамара Рађеновић је ове године уврштена у престижну Форбсову листу 30 најперспективнијих личности Европе млађих од 30 година у области културе и уметности и то као једина из сфере оперског певања.
Њени концерти су препознати као најузбудљивији догађаји класичне музике за које се тражи карта више.
Поред споја богатства њеног вокала и фасинантног сценско-визуелног наступа, у свету названа, принцеза класичне музике је направила искорак у презентовању оперске уметности и у дигиталном свету - спотови оперских нумера које Рађеновић презентује на својим музичким платформама бележе милионске прегледе.
Последњи у низу, спот за нумеру „Por una cabeza“ је за само месец дана емитовања премашио бројку од 2,3 милиона прегледа што је реткост у области класичне музике.
Марија Калас - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
КУЛТУРА
Век од рођења Марије Калас, диве магичног гласа, богате, славне и несрећне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала