- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Режим у Кијеву кренуо путем државног тероризма

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаПрезидент РФ Владимир Путин во время встречи в Пекине с премьер-министром Таиланда Сеттхой Тхависином
Президент РФ Владимир Путин во время встречи в Пекине с премьер-министром Таиланда Сеттхой Тхависином - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Кијев, уз директну подршку страних обавештајних служби, кренуо је путем државног тероризма, врши диверзије на цивилним објектима, изводи терористичке нападе на цивиле и јавне личности, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Знамо да је кијевски режим, уз директну подршку страних обавештајних служби, отворено кренуо путем терористичких метода, заправо државног тероризма. То су диверзије на цивилним објектима, транспортној и енергетској инфраструктури, на терористичке нападе на цивиле, представнике органа власти и јавне личности“, рекао је Путин у својој видео поруци поводом Дана органа безбедности Руске Федерације.
„Неопходно је појачати антитерористички рад у свим областима, користити широк спектар техничких и оперативних могућности наших специјалних служби и активно сарађивати са Министарством одбране и другим ресорима“, додао је он.
Председник је указао да заштита државних граница захтева посебну пажњу, „нарочито оних подручја која се налазе у непосредној близини линије раздвајања“.
Покушаји страних обавештајних служби да дестабилизују друштвено-политичку ситуацију у Русији и наруше грађански мир и међуетнички склад морају бити строго сузбијани, изјавио је председник Русије.
„Покушаји страних обавештајних служби да дестабилизују друштвено-политичку ситуацију у Русији, поткопају грађански мир и међунационалну хармонију, да се мешају у наше унутрашње ствари и поткопавају суверено неприкосновено право народа Русије да сами одређују своју будућност морају бити строго сузбијани“, наредио је Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала