- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија се не понаша као плаћеници из Украјине који остављају своје рањенике

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Русија не може да се понаша као „фаворити“ у Украјини који остављају своје рањенике на милост и немилост судбини, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Ми не можемо да се понашамо као ти плаћеници у Украјини који остављају рањенике, између осталог и у Кринкама (Херсонска област) на милост и немилост судбини. Људе не сматрају својима“, рекао је Путин током обиласка изложбе у Министарству одбране.

Он је поручио да ће Русија остварити своје циљеве и заштити свој суверенитет и безбедност.
На изложби Министарства одбране Путин је обишао штандове Ратне морнарице на којима су представљени универзални роботизовани систем „зефир“ и беспилотна летелица „грифон-17“, као и штандове Ракетних стратешких снага где су изложени најновији примерци наоружања.
Путин је посетио и штанд Ваздушно-десантних снага где су изложени систем „гроза-04“ за ометање контролних канала извиђачких и других дронова, станице за сателитску комуникацију и руски дронови пресретачи, мобилни минобацачки систем „Карго“ за извиђачке групе ваздушно-јуришних јединица. Такође су били представљени дронови „ланцет“ и „корнет“, дрон-репетитор, дрон за сузбијање џи-пи-ес сигнала и контролних канала између оператера и беспилотне летелице, као и опрема за ваздушно извиђање „орлан-10“ и „орлан-30“. Руски председник обишао је и изложбене штандове Копнене војске, Ваздушно-космичких снага, као и Главне војномедицинске управе.
Подсећамо, председник Русије Владимир Путин изјавио је 14. децембра да украјинске снаге „гурају људе у истребљење“ у Кринкама на левој обали Дњепра. Он је саопштио да се у том месту налазило око 80 украјинских војника, те да команда из Кијева тамо шаље елиту из политичких разлога. Међутим, Оружане снаге Украјине нашле су се у ватреном обручу, изгубиле су на десетине људи, док су руске снаге имале само неколико рањених војника. По речима Путина, то може бити повезано са тим што руководство Украјине „иде и камчи“ новац на Западу за технику и муницију, а док то раде морају да покажу да имају бар неке шансе у такозваној контраофанзиви.
САД тестирају нуклеарно оружје - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
РУСИЈА
Путин о нуклеарној тријади: До краја године стиже још 15 система „јарс“ и „авангард“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала