- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Америка направила план за Украјину

© AP Photo / Jonas EkströmerАмерички државни секретар Ентони Блинкен
Амерички државни секретар Ентони Блинкен - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Власти САД направиле су јасан план за Украјину, за њен будући развој, рекао је амерички државни секретар Ентони Блинкен, сумирајући резултате године.
„Имамо веома јасан план који ће осигурати да Украјина може да стане на своје ноге економски, војно и демократски“, рекао је шеф Стејт департмента.
Овај план претпоставља да Украјина више неће морати да издваја новац у садашњим количинама, приметио је он. Блинкен је нагласио да је први корак помоћи властима у Кијеву - да „преживе ову зиму, пролеће и лето“.
„Морамо да наставимо нашу подршку како бисмо помогли Украјини да уђе у фазу када може да стане на своје ноге“, рекао је он.
По његовим речима, Сједињене Државе су постигле успех у привлачењу инвестиција у Украјину и развоју њеног приватног сектора како би Кијев могао сам да се финансира. Привлачење инвестиција ће повећати пореску базу како би Украјина имала више могућности да сама себе финансира.
Прошле недеље портпарол Пентагона Патрик Рајдер рекао је да ће САД морати да бирају између сопствене борбене готовости и слања оружја Украјини. Он је појаснио да Вашингтон сада има средства у износу од 4,4 милијарде долара за помоћ Кијеву и милијарду долара за попуну сопствених резерви.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала