- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Колико би требало ЕП да прогласи смрт демократије“: Сијарто о лицемерју Запада у случају Трампа

© Sputnik / Лола ЂорђевићМађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто
Мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто  - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто осудио је данас "ћутање" светских медија и међународних институција након што је Врховни суд Колорада донео одлуку да Доналд Трамп треба да буде дисквалификован са председничких избора у тој америчкој савезној држави.
"Хајде да на тренутак размислимо шта би било уколико би се нешто слично догодило у некој централноевропској земљи коју води патриотска влада", навео је Сијарто у објави на друштвеним мрежама.
Он је упитао "колико би минута требало Европском парламенту да прогласи смрт демократије", преноси МТИ.
"Колико би прошло пре него што би Стејт департмент објавио саопштење у којем осуђује пресуду и колико би минута требало да прође да се на свим платформама светске либералне медијске мреже прогласи уништење владавине права", упитао је Сијарто.
Уместо тога, како је навео, у случају Доналда Трампа, "имамо тишину".
Врховни суд Колорада прогласио је раније данас бившег председника Доналда Трампа неподобним за Белу кућу и пресудио да у тој савезној америчкој држави он не може да буде на гласачком листићу на изборима наредне године због, како се наводи, улоге у нападу његових присталица на амерички Конгрес 6. јануара 2021. године.
Трамп је први председнички кандидат у америчкој историји који је проглашен неподобним за положај председника, према ретко коришћеној одредби 14. амандмана америчког Устава, којом се забрањује званичницима који су учествовали у "побуни" да обављају јавну функцију.
Погледајте и:
Бивши америчким председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
СВЕТ
„Непријатељ хоће да нам узме слободу - то им нећу дозволити“: Трамп након одлуке суда у Колораду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала