- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Предвиђање без покрића: „Новак стари – биће му све теже“

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, вредно се припрема за наредну сезону у којој има шансу да нападне „Златни слем“ односно четири Гренд слема уз злато са Олимпијских игара у Паризу. Српски ас је мотивисан, међутим Алекс Кореча, тениски стручњак, сумња да би Новак могао до тако великог подвига.
Није Новак Ђоковић сезону завршио како је желео јер је поражен од Јаника Синера у полуфиналу Дејвис купа, али то није умањило утисак о његовој фантастичној сезони која је доказала да се са 36 година српски ас осећа боље него икад.
Иако је и сам истакао да верује да и даље може да обара рекорде, Алекс Кореча, аналитичар Еуроспорта, сматра да Новак неће моћи да освоји баш све што науми наредне године.
„Мислим да би Златни слем било изненађење, јер чак и да унапреди игру, он полако стари. Нормално је да старите, а тада процес опоравка није исти. Истовремено, има искуство и концентрисан је на важне турнире и оне које осећа да би могли да направе разлику у његовом животу. Сигуран сам да ће наставити да осваја слемове, али биће све теже и теже и он то сам зна“, рекао је Кореча.
Сматра Шпанац и да је Новаков пораз од Синера добро утицао на њега јер му је Италијан показао да не сме да се опусти и да још увек има тенисера који знају како да играју против њега.
„На неки начин, мислим да би тај меч који је изгубио од Синера у Дејвис купу, могао да буде добар за њега. То је позив на буђење, може да каже, у реду, радим невероватне ствари, али не могу да се опустим ни секунд јер су неки момци иза мене и гурају ме јако. Веома су опасни и знају да сада могу да ме победе“, истакао је тениски стручњак.
Међутим, сумње када је реч о Ђоковићу и Аусралијан опену не постоје јер Кореча верује да је први рекет света највећи фаворит.
„Он је главни фаворит. Мислим да ће бити један од најузбудљивијих Аустралијан опена у последњих неколико година јер имамо неколико играча који могу да одиграју добро и који су физички на врхунцу. Расту, ојачавају. И ментално ово је први пут да имате оне који верују да могу да побеђују у континуитету у три добијена сета и да то раде на високом нивоу дуг период“, закључио је Кореча.
Српски ас пре Аустралијан опена одиграће ревијални меч против Карлоса Алкараса 27. децембра у Ријаду, а од 31. децембра играће на Јунајтед купу заједно са Хамадом Међедовићем, Николом Ћаћиће, Олгом Даниловић, Дејаном Радановић и Наталијом Стевановић.
Борис Бекер - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
СПОРТ
Сукоб због модерног тениса – Новак умешан „ни крив ни дужан“
Магнус Карлсен  - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
СПОРТ
Један од најбољих шахиста икада тврди: Ђоковић је највећи у историји!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала