- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Ризикујемо да изгубимо Русију“: Патријарх Кирил упозорава на све гору ситуацију са мигрантима

© Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси / Уђи у базу фотографијаПатријарх московски и целе Русије Кирил
Патријарх московски и целе Русије Кирил - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Ситуација са мигрантима који не знају руски језик и не поштују руску културу погоршала се у последњих годину дана, а ако тај тренд завлада постоји ризик да „изгубимо себе и Русију“, изјавио је патријарх московски и целе Русије Кирил.

„Важна тема је низ проблема повезаних са последицама доласка у нашу земљу бројних миграната из других култура који не улажу напоре и не желе да их предузму како би се интегрисали у наше друштво или да бар науче да поштују верске и културне обичаје наше земље. Ситуација се погоршала у поређењу са прошлом годином“, рекао је патријарх на епархијском састанку у Москви.

Како је истакао, све је више доказа да се мигранти удружују у криминалне заједнице, те да због тога избијају сукоби и проблеми.
„Жеља да се добије јефтина радна снага ради краткорочне, углавном економске користи не треба да привлачи у нашу отаџбину велики број људи који припадају другој култури, који често не знају руски језик и који не поштују Русију, народе који у њој живе. Позивам представнике државних органа и лидере пословних кругова да имају на уму да ако се описани тренд настави, изгубићемо себе, изгубићемо Русију – мултинационалну државу чије је језгро руски православни народ“, поручио је патријарх Кирил.
Он је додао да је идентитету руског народа „потребна заштита од ерозије споља, било због миграција или, као што је био случај недавно, због наметања глобалистичке културе“.
Раније је руски председник Владимир Путин рекао да проблем са радним мигрантима није једноставан, али да економске проблеме не треба решавати на штету аутохтоног становништва. Према његовим речима, неопходно је да сви мигранти „поштују законе земље и традиције народа Русије, а да то прате надлежни органи“.
У нашој емисији „Пророк“ сазнајте да ли се народи осећају безбедно:
Мигрантско село - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СВЕТ
Потпуно неочекивано: Руси у близини Москве праве село за одбегле Американце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала