Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шеф НАТО у годишњој поруци говорио о Косову и Метохији

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈенс Столтенберг
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да је безбедност на КиМ кључна за стабилност у целом региону Западног Балкана.
Он је то рекао у двоминутном говору објављеном на платформи Икс поводом завршетка године и при томе се захвалио свим савезницима на подршци, као и трупама, укључујући и КФОР на КиМ због њихове "службе у одбрани мира".
"Помагање у одржавању мирног и безбедног окружења за све на Косову кључ је стабилности ширег региона западног Балкана", истакао је, између осталог, Столтенберг.
Столтенберг је рекао и да живимо у опасном свету, у коме се дешава рат у Европи, али и нови рат на Блиском истоку, док расту тензије на Западном Балкану.
"Брутални тероризам опстаје, а климатске промене изазивају конфликте. И зато нема безбедности без јаке одбране нити јаке одбране без способних оружаних снага. И зато смо ове године предузели толико важних корака како бисмо појачали НАТО одбрану - уз још више трупа и појачане потрошње на одбрану. И то не да бисмо изазвали рат већ да спречимо конфликт и очувамо мир", поручио је Столтенберг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала