- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Шмит се обрушио на прославу Дана Републике Српске

© Sputnik / Лола ЂорђевићКристијан Шмит
Кристијан Шмит - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Кристијан Шмит наставља да прети званичницима Републике Српске. Сада се обрушио на прославу Дана Републике Српске.
Шмит је рекао да је „прослава 9. јануара као Дана Републике Српске јасан и директан пропуст у спровођењу коначних и обавезујућих одлука Уставног суда БиХ“ и његових одлука од 1. јула 2023.
Из ОХР-а је саопштено да је Шмит упозорио да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дело према Кривичном закону БиХ.
Додао је да је „на органима за спровођење закона, Тужилаштву БиХ и полицији, да предузму одговарајуће законом прописане наредне кораке, посебно у случајевима који се односе на јавне званичнике и државне службенике и њихово учешће у припреми или организацији прославе 9. јануара“, преноси РТРС.
„Владавина права је незаобилазан предуслов за стабилну и просперитетну будућност свих грађана БиХ, заједно са комуникацијом, дијалогом и компромисом. Ово би требало да буду водећи принципи у одлучивању о обележавању Дана Републике Српске, јер ће само тада ово бити празник који ће сви грађани моћи да прихвате и славе, и који може ојачати везе међу грађанима Републике Српске, а не да их даље дели“, рекао је Шмит.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала