- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши бугарски министар: Путинова позиција је јака, смешно је говорити о победи Украјине

© AP Photo / Alex BrandonБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Реторика о изолацији Русије испоставила се као нетачна: довољно је погледати постепено одбацивање долара и број земаља које су јој увеле санкције, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.
Према његовим речима, најзанимљивије је прокоментарисати објаве да се Москва, наводно, нашла у изолацији.

„Извините, али хајде да погледамо реално стање ствари. Које земље су Русији увеле санкције? Ниједна држава Јужне Америке, коју Вашингтон сматра својим задњим двориштем. Земље као што су Перу и Венецуела имају у свом наоружању руско оружје. Видимо да се долар као резервна валута истискује. Глобални потреси се неће завршити док не буду расподељене зоне утицаја“, оценио је Кракачанов на представљању своје књиге.

Он је истакао да је смешно прогнозирати будућу победу Украјине у светлу актуелних дешавања, јер Запад не може да усагласи помоћ Кијеву, Европа слаби, а Сједињене Америчке Државе су превише заузете сукобом на Блиском Истоку.
„Једноставно, Американци не могу да распореде снаге на три фронта одједном. Мада, фронтова је чак и више: у Латинској Америци, у Израелу, где је и најснажнији, у Украјини и против Кине“, истакао је Каракачанов.
Некадашњи министар је нагласио да сматра да Американци никада нису сматрали да Украјина може војно да победи.
„Рекао сам тада да без учествовања НАТО-а Украјина не може да победи. Сада су аналитичари који су раније говорили да је Кијев победио почели да изјављују да ће бити преговора, мира и прекида ватре. То је потпуна бесмислица. То се неће догодити. Зашто? Руски председник Владимир Путин није више заинтересован за то“, сматра бивши министар.
Каракачанов је додао да када су почели преговори и када су се Русија и Украјина договориле, а Путин у име постигнутог договора повукао војску која се налазила у близини Кијева, они су га преварили.

„Поред тога, Путин је сада у јаком положају, јер Европа економски слаби и сама исцрпљује своје снаге у војном смислу, давајући сувишно оружје, иако више нема ни вишка. А САД су умешане у сукоб на Блиском истоку, јасно је да им је Израел много важнији од Украјине“, казао је он.

Некадашњи министар је закључио да ако Израел изгуби рат, САД ће изгубити контролу над ресурсима Блиског истока.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала