Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен протест испред РИК-а, правницима СПН одобрен увид у бирачки материјал

© Sputnik / Лола ЂорђевићМладић са корнетом јаја испред седишта РИК-а
Младић са корнетом јаја испред седишта РИК-а  - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Протест присталица коалиције "Србија против насиља" испред просторија Републичке изборне комисије завршен је вечерас нешто после 20 часова, а саобраћај у Улици краља Милана је успостављен. Протест је и вечерас одржан у мањем броју него претходних дана.
Представници коалиције саопштили су да им је одобрен увид у бирачки материјал после 20 сати, а који ће извршити њихова три правна представника.
Једној од носилаца листе Србија против насиља Мариники Тепић, која од понедељка штрајкује глађу, од вечерас су се, у том виду протеста, придружиле и две народне посланице, Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада.
Скуп је протекао без инцидената, а присуствовали су представници коалиције "Србија против насиља" Владимир Обрадовић, Срђан Миливојевић, Радомир Лазовић, Здравко Понош, Александар Јовановић Ћута, Павле Грбовић, Борко Стефановић, Добрица Веселиновић, Ђорђе Павићевић, Мирослав Алексић и Мариника Тепић.
Протест је први пут одржан у понедељак када су Тепић и Алексић ушли у просторије РИК-а где су предали захтеве и приговоре на изборни процес.
Председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић рекао је раније на седници РИК-а да то тело није надлежно нити може да поступа по захтеву који му је коалиција "Србија против насиља" доставила за расписивање и спровођење нових избора за одборнике Скупштине града Београда.
Градска изборна комисија на данашњој седници огласила се као ненадлежна за поништавање и расписивање нових избора на свим градским бирачким местима.
Којим ће путем Србија кренути после избора погледајте у емисији „Свет а Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала